Biciklističke manifestacije

Na otoku Krku održava se niz različitih biciklističkih manifestacija.

OTOK KRK

KRK BIKE STORY

Svim ljubiteljima bicikliranja otok Krk pruža jedinstvenu kulisu za vožnje od mora pa sve do mjesečeve površine! Upustite se s nama u pustolovine koje će vas povezati s jedinstvenom prirodom otoka Krka i životom bogatim kulturnom i povijesnom baštinom, obećavajući nezaboravno iskustvo.

________________________________________________________________________________________

BAŠKA

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL
Baška na otoku Krku već odavno nudi puno više od sunčanja na Veloj plaži. Trekeri, penjači, biciklisti, planinari, plivači i kajakaši sve češće svoje poligone pronalaze upravo u Baški i okolici gdje se od 16-18. listopada 2015. održava i prvi Baška Outdoor Festival.

Svojim prirodnim okruženjem Baška je pravo kraljevstvo outdoor sportova. Osim organiziranih aktivnosti u proljeće , u listopadu slijede Female only MTB kamp-powered koji osigurava by Perwoll koji osigurava nezaboravan ženski vikend za sve ljubiteljice vožnje na dva kotača.

Bogata kulturno povijesna baština i raznovrstan program sportsko rekreacijskih sadržaja uz bogatu gastronomsku ponudu , novi je izazov ove posjećene turističke destinacije.

Više informacija na www.adriabike.hr, www.outdoor.hr, pdobzova@gmail.com, www.tz-baska.hr

________________________________________________________________________________________

KRK

KRK SPRING TIME ADVENTURES
Tradicionalna je trodnevna biciklistička manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Krka , Grada Krka i suradnika Valamar Rivijera, Hoteli Krk, Vecla, Dobrovoljno vatrogasno društvo Krk, Hrvatski autoklub, Brdsko biciklistički klub otoka Krka.

Održava se svake godine u svibnju. Program vrlo bogatog sadržaja koji okuplja bicikliste rekreativce, objedinjuje uz sport i kulturu ( posjet etnografskoj zbirci), gastronomiju (degustacije autohtonih proizvoda ), zabavu (organizirani Bike party).

Više informacija o programu koji se svake godine nadopunjava pročitajte na stranicama TZ Grada Krka.

________________________________________________________________________________________

MALINSKA

Biciklijada ĐIR PO DUBAŠNICI - sportsko-rekreativna biciklijda. Dvodnevno druženje na biciklima uz sudjelovanje više stotina biciklista. Biciklijada za sve uzraste podijeljena u više dionica, ovisno o mogućnostima sudionika održava se posljednjeg vikenda u svibnju. U sklopu biciklijade nudi se biciklistička opreme kao i biciklistički paket aranžmani.

Više informacija pročitajte na stranicama TZ općine Malinska-Dubašnica.

________________________________________________________________________________________

DOBRINJ

"DOBRINJSKI ĐIR" je rekreativana biciklijada koja se održava početkom svibnja. Namjenjena je popularizaciji biciklizma i upoznavanju zanimljivih djelova općine Dobrinj. Staza je duga 41 km pretežno makadamskih puteva, dok je obiteljska duga oko 10 km.

Više informacija pročitajte na stranicama TZ općine Dobrinj.

________________________________________________________________________________________

PUNAT

Biciklijada OSVOJI CRNI BISER, listopad
Biciklijada „Osvoji crni biser“ priređuje se svake godine prve nedjelju u mjesecu listopadu, za sve ljubitelje bicikliranja, od obitelji s djecom do sportski orijentiranih MTB biciklista. Naziv sportske biciklijade „Osvoji crni biser“ proizašao je iz okoline i razdoblja u kojem se održava i berba maslina, te stazama koje prolaze kroz mnoštvo maslinika. Rekreativci i obitelji s djecom mogu uživati u uređenoj biciklističkoj stazi i lakšim makadamskim putevima, dok za sportski odvažne bicikliste postoje staze(singl track) koje podižu adrenalin. Za sve učesnike bicklijade organizirana je pratnja i okrijepa na više mjesta, a biciklijada završava zajedničkim ručkom i druženjem u hotelu PARK.

Više informacija pročitajte na stranicama TZ općine Punat.