Pješačke manifestacije

Na otoku Krku održava se niz različitih pješačkih manifestacija

MALINSKA

Pješačka staza za posjetiti – „Zakoračimo u povijest naših težaka“
Poučna staza u neposrednoj blizini mjesta Porat pored Malinske. U prekrasnom prirodnom okruženju na više informativnih ponktova možete saznati kako su nekada živjeli stanovnici Malinske ali i otoka Krka.

DOBRINJ

"Hodit, ćakulat i Dobrinjštinu upoznat" je pješački pohod po pješačkim stazama Općine Dobrinj sa ciljem upoznavanja okolice Dobrinja, te promoviranje zdravog života. Svake godine pohod kreće iz svoga mjesta na području Općine Dobrinj (ima 20 sela) i održava se tradicionalno za 01. maj.

BAŠKA

Krk Trekk & Trail, rujan
Sada već tradicionalna Krk Trekk & Trail utrka iznova nudi zadovoljstvo i iznenađenja na jednom od najimpresivnijih treking destinacija u Europi! Kao izenađenje priprema se prva službeno označena Trail staza u dužini od 50 km, koja je rezervirana za najizdržljivije, dok će ostali sudionici moći uživati na stazama od 25 km i 12 km. I naravno sve to uz tradicionalni trek & trail pary.

PUNAT 

Protuleće va Puntu „Pohod na OBZOVU“ , travanj

U proljeće TZ Punat priređuje niz događanja pod nazivom „Protuleće va Puntu“, a u sklopu istih u suradnji s PD Obzova organizira se „Pohod na Obzovu“, najviši vrh na otoku Krku i sjevernojadranskim otocima. Pohod se priređuje u tijeku berbe šparoga u smislu promocije zdravog življenja i pješačkih staza, te upoznavanja sa samoniklim biljem u okolišu, s naglaskom na zaštitu samoniklog bilja. Pohod je primjeren svim uzrastima, od 7 – 77 godina, uz vodiče i poznavatelje samoniklog bilja otoka Krka, a završava zajedničkim ručkom mega padela „rižoto od šparoga“ na puntarskoj rivi uz zabavni program.