Projekt Food Story & Ebike Krk dobitnik nagrade Simply the Best

Novosti


Projekt Food Story & Ebike Krk dobitnik nagrade Simply the Best

15.11.2021

 

 

 

 Projekt Krk Food Story & E bike Krk dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best, u kategoriji „Novi projekti u turizmu“.

Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuje UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrada će TZ otoka Krka biti uručena u srijedu, 24.11.2021., u hotelu Katarina u Selcu (Crikvenica), na prigodnoj svečanosti u okviru službenog programa ovogodišnje 22. burze PUT, koja se održava od 23. do 25.11.2021.

 

Samo dan ranije, 23.11.2021., na prigodnom programu za 2020. godinu (koja je zbog Covid-a 19 prebačena u 2021. godinu), TZ otoka Krka bit će uručena nagrada u istoj kategoriji za gastronomsku knjigu „50 delicija zlatnog otoka Krka“, koju je TZ otoka Krka radila i uređivala s 19 ugostitelja i hotelijera otoka Krka i koja je, kao vrijedan i originalan suvenir otoka Krka, sve više tražena.

 

Krk Food Story & E Bike Krk je projekt koji objedinjuje aktivan odmor i bogatu gastronomiju otoka Krka, a zajednički su ga organizirale i provele turističke zajednice na otoku Krku, poduzeće Abisal – Gastronaut i tvrtka Ponikve eko otok Krk.
U projekt su, u 2021. godini, bila uključena 32 ugostiteljska objekata na otoku Krku. Važno je istaknuti da se na otoku Krku i ove godine vodilo računa da se razvija održivi i odgovorni turizam te stavlja naglasak na eko programe i edukaciju, kao izuzetno bitan dio brendiranja otoka Krka kao eko destinacije.

 

Podsjetimo da je u programu Krk Food Story & E Bike Krk, kroz svibanj i lipanj 2021. godine i u suradnji s 32 restorana otoka Krka, bilo ponuđeno 150 specijaliteta prepunih delicija koje su gastronomima bile dovoljan razlog za posjet otoku Krku.

Među ponuđenima, našli su se i morski pršut, šurlice s kvarnerskim škampima, salata od bifteka i ovčjeg sira, pašteta od pršuta, lješnjaka i mladog sira, janjeće sarmice, grilani krakovi hobotnice te još puno delicija koje su ugostitelji pripremali i imali u ponudi i nakon završetka kampanje.

Da bi doživljaj bio potpun pobrinula se tvrtka Ponikve Eko otok Krk koja je na raspolaganje stavila 80-tak električnih bicikala, umreženih kroz općine i grad Krk u jednu cjelinu, tako omogućujući njihovo korištenje na cijelom otoku.

 

Program Krk Bike Story & E Bike Krk realiziran je u suradnji s TZ otoka Krka, lokalnim TZ-ovima TZG Krka, TZO Omišalj, TZO Malinska-Dubašnica, TZO Punat, TZO Baška, TZO Dobrinj i TZO Vrbnik, poduzećima Abisal i Gastronaut, Ponikve Eko otok Krk i 32 ugostitelja, redom:

 

 

 

GRAD KRK

 

Konoba PUD BREST, Milohnići 

Konoba POD PREVOLT, Milohnići

Konoba OPG MAGRIŽ, Kornić

Konoba ŠIME, Krk

Restoran VOLSONIS, Krk

 

OPĆINA OMIŠALJ

Restoran RIVICA, Njivice

Pizzeria BUKALETA, Njivice

Restoran LOUNGE BAR VEYA , Njivice

Restoran MARIS, Omišalj

 

OPĆINA MALINSKA- DUBAŠNICA

Konoba BRACERA, Malinska

Konoba FERAL, Malinska

Restoran NOŠTROMO, Malinska

PRIMORSKA KOLIBA

 

OPĆINA PUNAT

Restoran MARINA, Punat

Konoba SIDRO, Punat

 

OPĆINA BAŠKA

Heritage hotel FORZA

Gostionica BAG, Baška

Restoran CICIBELA, Baška

Konoba PLACA, Baška

Restoran MOŠUNA, Draga Bašćanska

 

OPĆINA VRBNIK

Konoba ŽLAHTINA-GOSPOJA, Vrbnik

Konoba LUCE, Vrbnik

Restoran VINOTEL GOSPOJA , Vrbnik

 

OPĆINA DOBRINJ

Restoran NEPTUN ŠILO, Šilo

Restoran PORTIĆ, Šilo

Restoran SLAMNI, Klimno (Camping Slamni) 


 

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju i zajedničkom trudu, a ova zajednička nagrada neka nam bude poticaj za buduće programe i aktivnosti.


Više o projektu:

Krk Food Story i električne bicikle - stranice Gastronauta

Facebook stranica Krk Food Story