Ostali

Planinarsko društvo Obzova

Planinarsko društvo Obzova osnovano je 2008. godine kao prvo sportsko - rekreacijsko društvo te vrste na otoku Krku.
Cilj rada društva jest okupljanje zaljubljenika u planinarenje, zdrav život, druženje i boravak u prirodi ali i rad na popularizaciji ovog izuzetno lijepog načina provođenje slobodnog vremena.
Također, članovi planinarskog društva Obzova poklanjaju posebnu pažnju zaštiti prirode te sudjeluju u mnogobrojnim akcijama čišćenja okoliša, svake godine na području neke druge krčke općine.

Uz navedeno, članovi su i pokretači projekta označavanja staza i planinarskih puteva kojih otok Krk ima na pregršt, ali i odličnu geografsku poziciju, zahvaljujući blizini Gorskog kotra i Velebita.
Otok Krka sa svojim ljepotama i nediruntim područjima prirode uistinu je zahvalna planinska sredina u kojoj bi bila šteta ne uživati.

Krčki planinari redovite odlaze na organizirane izlete, u pravilu dva puta mjesečno.
Mjesečni raspored odlaska na izlete bazira se na dogovoru na način da se jedan izlet organizira na otoku Krku, a drugi ne nekom od atraktivnijih izvanotočnih lokacija pa čak i izvan Hrvatske.
Uz sve važnije i atraktivnije planinske lokalitete na otoku Krku, članovi su obišli i cijeli niz lokacija od područja Gorskog kotara, potom velebitskog područja ali i do Julijskih i Kamniških alpi u susjednoj Sloveniji te Triglava.

Da se planinarsko aktivnošću mogu baviti uistinu svi, potvrđuje činjenica kako najmlađa članica ima tek tri godine, dok ima i onih koji su davno ušli u osmo desetljeće života.

Kontakt;
Planinarsko društvo OBZOVA otok Krk
Cvjetni trg 8, 51 512 Njivice
Mob: 00385 91 525 22 12
pdobzova@gmail.com
www.pd-obzova.hr