Krk Family Bike Story - 19.06.2021.-20.06.2021.

Dobrodošli na otok Krk!

Pozivamo vas na vikend poslasticu – Krk MTB Family Story – interaktivan doživljaj na dva kotača za cijelu obitelj. Tijekom dva dana, uz vođene biciklističke ture, upoznat ćete gastronomiju i povijest otoka Krka i krenuti u potragu za blagom knezova krčkih Frankopana.

PRVI DAN, subota 19. lipnja - Krk MTB Family Story priča započinje vođenom kružnom biciklističkom turom koja će vas upoznati s povijesnim i gastronomskim bogatstvom otoka Krka. Ruta, duga 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, kreće iz grada Krka preko Lakmartina, Kornića do Punta i natrag do grada Krka. Interaktivna i zabavna, ova je tura prava poslastica za MTB obitelj. 

DRUGI DAN, nedjelja 20. lipnja je rezervirana za pravu avanturu za cijelu obitelj. Sudionici voze duž označene staze, te uz pomoć karte traže tragove na terenu kako bi otkrili lokaciju blaga poznatih Frankopana.

Za sve sudionike su osigurane i nagrade, a posebno bogate nagrade očekuju prva tri tima koja dođu do blaga.

Glavne nagrade “Potrage za blagom knezova krčkih Frankopana”

1. nagrada: Poklon bon (voucher) za posjet Podvodnom gusarskom parku u Puntu za 4 osobe
Sponzor: TZ Općine Punat / Podvodni gusarski park Punat
2. nagrada: Family vožnja polupodmornicom Krk za 4 osobe
Sponzor: TZ Grada Krka / Marlin tours
3. nagrada: Ulaznice za Aquarium Terrarium Krk i Tropski akvarij Krk za 4 osobe
Sponzor: TZ Grada Krka / Turistička agencija “Šiloturist”

Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina – gratis
Trajanje događanja: 6 sati


Petak 18.06.2021. 
Lokacija okupljanja: kod Velog parka u Krku

 • 17:00 - 19:00 - prijave sudionika za MTB Family Story, mogućnost najma i testiranja bicikala

Subota 19.06.2021. MTB Family Story
Lokacija okupljanja: kod Velog parka u Krku

 • 08:30 - 09:30 - prijave sudionika za MTB Family Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
 • 09:30 - 10:00 - informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost
 • 10:00 - 15:00 - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk MTB Family Story

Krk MTB Family Story - tijek ture:
Nakon starta i kratke vožnje kroz povijesnu jezgru staroga grada Krka krećemo uz more šetalištem Dražica do hotela Koralj. Ostavljamo panoramu Krka iza sebe i nastavljamo dalje cestom do označene biciklističke staze br. 8 koja nas vodi Putevima zlatnih kapi - kroz maslinike i suhozide - tipičnog otočnog krajolika. Zatim krećemo makadamskom cestom koju prati zahtjevniji uspon do pitoresknog Lakmartina, gdje imamo prvu pauzu i posjećujemo OPG Magriž poznat po proizvodnji krčkog sira posebnog okusa i specifične arome. Nakon degustacije domaćih proizvoda, turu nastavljamo vožnjom kroz maslinike do glavne ceste i priključka na laganu biciklističku stazu koja nas uz more vodi do Punta - jednog od najvećih nautičkih središta otoka. Obzirom da je Punat i središte maslinarstva, imat ćemo priliku uz okrjepu i kušati to jedinstveno tekuće zlato otoka - maslinovo ulje. Ovo nam je i savršena prilika da najmlađe okupimo u kratkoj igri „Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana - kreativnom traženju skrivenog blaga uz vodstvo i upute vodiča. Put nas vodi natrag uz more gdje se priključujemo na biciklističku stazu br. 6 i skrećemo na poluotok Prnibu - savršeno mjesto za malu kružnu turu i uživanje u opuštenoj vožnji makadamskim putevima i borovoj šumi. Zatim slijedi povratak cestom u grad Krk gdje sve sudionike nagrađujemo posjetom Frankopanskom kaštelu.


Nedjelja 20.06.2021. MTB Family Treasure Hunt
Lokacija okupljanja: kod Velog parka u Krku

 • 09:00 - 09:30 - prijave sudionika za MTB Family Treasure Hunt
 • 09:30 - 10:00 - objašnjenje i detaljni opis ture te podjela mapa “Potraga za blagom knezova krčkih   Frankopana”
 • 10:00 - 15:30 - start ture i službeni završetak “Potrage za blagom knezova krčkih Frankopana” i proglašenje pobjednika

MTB Family Treasure Hunt – tijek ture:
U nedjeljnom nastavku MTB obiteljske priče svi sudionici postaju istraživači. Uz pomoć karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu krećemo duž označene staze u avanturu pod nazivom “Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana”. Timovi će na početku ture dobiti mape, a na točno određenim kontrolnim točkama čekat će ih “čuvari blaga” – vodiči koji im putem zadaju zagonetke i zadatke, tematski vezane uz kulturu i povijest otoka i obitelji Frankopan. Odgovori i rješenja će ih u konačnici dovesti do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za lokacijom blaga, zasigurno ćete se dobro zabaviti, a tri najbolja tima očekuju i vrijedne nagrade:

1. nagrada: Poklon bon (voucher) za posjet Podvodnom gusarskom parku u Puntu za 4 osobe
Sponzor: TZ Općine Punat

Podvodni park smješten je u Puntu (plaža Punta Debij). Radi se o jedinstvenom doživljaju i razgledavanju podmorja s blagom i hranjenju riba. Podvodna šetnja traje 20-tak minuta, a prilagođena je djeci i odraslima.

Bon će biti moguće realizirati tijekom mjeseca lipnja, srpnja ili kolovoza uz prethodnu najavu u TZO Punat na info@tzpunat.hr, putem društvene mreže https://www.facebook.com/tzpunat ili pozivom na broj telefona +385 51 854 860.

2. nagrada: Family vožnja polupodmornicom Krk za 4 osobe
Sponzor: TZ Grada Krka / Marlin tours

Vožnja polupodmornicom Krk je brodska avantura savršena za djecu i odrasle svih dobi, tako da možete biti sigurni da će cijela obitelj uživati. Doživite svijet riba i morskih stvorenja ispod površine dok na palubi možete iskusiti opuštajuću vožnju uz predivne krajolike.

Bon će bit uručen na licu mjesta.

3. nagrada: Ulaznice za Aquarium Terrarium Krk i Tropski akvarij Krk za 4 osobe
Sponzor: TZ Grada Krka / Turistička agencija “Šiloturist”

Aquarium Terrarium Krk:  Na 380 m2 atraktivnog prostora unutar gradskih zidina grada Krka prostire se akvarij sa jadranskim ribama, terarij sa egzotičnim gmazovima, te izložba jadranskih školjki i rakova. Može se vidjeti preko 100 vrsta jadranskih riba, kao i egzotični gmazovi.

Tropski akvarij Krk: Prvi tropski akvarij u Hrvatskoj pruža vam jedinstveni doživljaj morskog i slatkovodnog svijeta tropskih krajeva. Bogatstvo i raznovrsnost tropskih riba (koraljni morski pas, piranha, riba klaun, diskusi, koralji...) upotpunjeno je zbirkom školjki i puževa tropskih krajeva. 

Bon će bit uručen na licu mjesta.


Upute i link za prijavu sudionika

Prijaviti se možete na dva načina:

ONLINE PRIJAVA
1. Popunite obrazac za prijavu na poveznici: Krk MTB Family Story 19. - 20.06.2021. (google.com)
2. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete)

 • Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju
 • Podaci za uplatu su sljedeći:
  Primatelj:  Cycle expedition d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10 000 Zagreb
  IBAN: HR7324020061500073547, Erste & Steiermärkische Bank d.d.
  SWIFT: ESBCHR22


  U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima.


PRIJAVA NA LICU MJESTA

1. Popunite tiskani obrazac za prijavu na licu mjesta
2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje u gotovini

 • Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju


Kontakt podaci za informacije i odgovore na tehnička pitanja:

Mail: info@cyclecroatia.com  
Tel.: +385 91 6041 726 


Važne informacije:


* Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia vam nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala i dječjih sjedalica, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail info@cyclecroatia.com. Cijena za Fully MTB je 100 kuna i 150 kuna za eMTB - https://cyclecroatia.com/bike-rental-croatia/. Prva tri prijavljena sudionika moći će besplatno unajmiti eMTB ili MTB bicikl.
* Svim se sudionicima preporučuje nošenje kacige te je svaki sudionik obavezan poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i eventualnim fizičkim ozljedama te se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.
* Biciklistička tura prilagođena je obiteljima i zahtjeva osnovnu razinu kondicije, koju se može steći svakodnevnim bicikliranjem.
* Sudjelovanje djece do 16 godine dozvoljeno je ISKLJUČIVO uz roditeljsku pratnju / Sudionici starosne dobi od 16 - 18 godina mogu sudjelovati ISKLJUČIVO uz pismenu privolu roditelja prije same ture
* Događaj će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Ujedno, svi su sudionici dužni pridržavati se epidemioloških mjera i zbog zaštite svoga zdravlja i zdravlja ostalih sudionika.
*Organizatori: Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica Grada Krka, Turistička zajednica Općine Punat 


Kontakti:

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KRKA
TURISTIČKO-INFORMATIVNI CENTAR

J. J. Strossmayera 9, 51500 Krk
Tel.: +385 51 220 226
tic@tz-krk.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT
Pod topol 2, Punat
Tel.: +385 51 854 860
info@tzpunat.hr


*U suradnji s: CYCLE EXPEDITION turistička agencija d.o.o

Napomena: organizatori zadržavaju pravo izmjene ture.