"UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU" - besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

Novosti


"UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU" - besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

08.01.2020

U sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u mnogim gradovima i na zaštićenim lokalitetima s početkom u isto vrijeme.

Ove godine organizirano je treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.

Odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske bio je poticaj za organizacijom i trećeg izdanja projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a ujedno htjelo se ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Ujedno se htjelo opet ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

U tekstu niže slijedi popis gradova i mjesta u kojima se organiziraju besplatna vođenja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera (članice ZDTVH-a).

Nedjelja 12.01.u 12 sati:

RIJEKA, kod Mosta branitelja, Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac
TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II., Filip Baričević i Barbara Grdinić
KRK, kod sunčanog sata na rivi, Natalia Renčić
VRBNIK, na trgu Škujica, Petar Tomašić