TURISTIČKA ZAJEDNICA OTOKA KRKA OSVOJILA VRIJEDNE NAGRADE

Novosti


TURISTIČKA ZAJEDNICA OTOKA KRKA OSVOJILA VRIJEDNE NAGRADE

18.11.2019Nakon  uspješnog završetka turističke sezone  gdje je otok Krk zadržao  vodeću poziciju u turizmu U Primorsko-goranskoj županiji, sa učešćem od 36% u ukupnom prometu Primorsko-goranske županije , uslijedile su i lijepe nagrade ,  koje s ponosom ističemo

24. listopada 2019. godine  direktorica ureda Mr.sc. Majda Šale primila je nagradu za Turističku  zajednicu otoka Krka  za projekt  „Kulturno nasljeđe otoka krka „.

Nagrada je  uručena u Granadi (Španjolska)  pod pokroviteljstvom Europske mreže kulturnog  turizma  /ECTN/, a koja svake godine i organizira Međunarodnu konferenciju za kulturni turizam   Europe , ove godine na temu „Kultura i nasljeđe  za odgovorne, inovativne i održive turističke akcije „.

Turistička zajednica otoka Krka prijavom na natječaj u srpnju 2019. godine ušla je u finale u kategoriji za inovacije i digitalizaciju , a u konkurenciji 55 prijava iz 19 zemalja  svijeta.

Projekt „Kulturno nasljeđe otoka Krka“ rađeno je u suradnji sa Centrom za industrijsku baštinu iz Rijeke i posebno Emom Makarun  sa suradnicama koje su  provele  i realizirale projekt .

Projekt „Kulturno nasljeđe otoka Krka „je započeto 2017. godine  izradom karte kulturnih znamenitosti,  te stvaranjem baze podataka o znamenitostima otoka Krka , uslijedila je 2018. godine  izrada  internetske stranice Visit Krk  s pedesetak izrađenih lokaliteta  s namjerom da se javnosti predstave najvažnije točke  otočne kulture , arheološke i sakralne baštine , a podijeljene u tematske cjeline.

Zadnja faza bila je izrada aplikacije za mobilne telefone.

Projekt „Kulturno nasljeđe otoka Krka  dobitnik je nagrada 2017. i 2018. godine Udruge hrvatskih putničkih agencija  i časopisa Way to Croatia , a sada  smo   dobitnici i ove prestižne nagrade koja  otok Krk uvrštava  u europsku mrežu kulturnog turizma.


Nadovezujući se na nagradu u Granadi ,  Turistička  zajednica otoka Krka dobila je i nagradu u Luganu (Švicarska)u okviru turističkog sajma  17. po redu Swiss International  Holiday Exibition .

Nagrada Swiss Tourism Award 2019. dodijeljena je za izvrsnost u turizmu u segmentu  održivog turizma i očuvanju  i isticanju prirodnih  i kulturnih bogatstva destinacije , poticanje konkurentnosti  i kvalitete. Nagrada  je  uručena za vrijeme održavanja sajma (01.-03.11.2019.    i  njen značaj i vrijednost ogleda  se u činjenici   da  smo prepoznati  kao destinacija  Krk koja u zajedničkim naporima djeluje organizirano i objedinjeno u zajedničkoj promociji. Na sajmu u Luganu  gdje smo  promotivno predstavili otok Krk , uz turističke zajednice sudjelovale su u sklopu TZ otoka Krka  i  hotelske kuće Valamar  Rivijera, Hoteli Njivice, Hotel Malin, Hotel Riva i Hotel Vinotel Gospoja


TZ otoka Krka dobitnica je u Solinu  i nagrade Golden Interstas  Best for Exellence in Tourism Award 2019.  s obrazloženjem „za respektabilan rast i razvoj turizma otoka Krka“, a dodijeljena je i posebna nagrada direktorici ureda mr.sc. Majdi Šale , nagrada Interstas 2019.  s obrazloženjem  „ za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Krka i time i aktivnom doprinosu promociji turizma Hrvatske i svijetu“

 

Nagradu dodjeljuje Europa i svjetska federacija turističkih novinara i pisaca FEST & FIJET  u okviru  26. Interstasa – Međunarodne smotre  turizma, filma i krajobraza i Međunarodni klub zaslužnih  za turizam .

Dodjela nagrada održana je u Solinu 14. i 15. studenog 2019. godine  pod pokroviteljstvom  predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović .


Ove vrijedne nagrade Turističkoj zajednici otoka Krka rezultat su zajedničkog djelovanja i rada   turističkih subjekata i turističkih zajednica koji  interesno zajedno promišljaju razvoj turizma na otoku Krku i dobar su poticaj  za daljnje zajedničke aktivnosti

Mr. sc. Majda Šale