TZ OTOKA KRKA U FINALU IZBORA NAJBOLJE EUROPSKE DESTINACIJE ODRŽIVOG KULTURNOG TURIZMA

Novosti


TZ OTOKA KRKA U FINALU IZBORA NAJBOLJE EUROPSKE DESTINACIJE ODRŽIVOG KULTURNOG TURIZMA

23.09.2019

  
Krk, 23.09.2019.

TZ otoka Krka ušla je u finale za izbor najbolje europske destinacije održivog kulturnog turizma

Nagradu dodjeljuje ECTN Awards 2019 za „Destination of Suistainable Cultural Tourism Awards 2019., na koju je TZ otoka Krka prijavom na natječaj sa prezentacijom kulturne baštine otoka Krka ušla u finale.

Ukupno je pristiglo 55 prijava pristiglih iz 19 zemalja, a Tz otoka krka ušla je u finale u kategoriji inovacije i digitalizacija.

Projekt prezentacije kulturne baštine otoka Krka, pokrenula je TZ otoka Krka 2017. godine u suradnji sa Centrom za industrijsku baštinu i Emom Makarun/ koja je provela istraživanje , prepoznavši važnost i značaj kulture na otoku Krku te njenu prezentaciju na jedan inovativan i moderan način koristeći moderne tehnologije u prezentaciji baštine.

U prvoj je fazi izrađena mrežna stanica Visit Krk s više od 50 lokaliteta izrazitog kulturnog značaja u nekoliko kategorija - crkve, arheološka nalazišta, gradovi, samostani i utvrde.
Slijedila je faza mobilne aplikacije za Android i Ios platforme, a cjelokupan sadržaj je preveden na engleski i njemački uz dopunu lokalitetima galerija, zavičajnih i etnografskih zbirki.

Projektom je na jednom mjestu sažeto bogato višestoljetno kulturno nasljeđe otoka Krka od njegove rimske do novovjekovnih crkvenih zdanja te drugih reprezentativnih kulturnih dobara krčkih otočnih mjesta.

TZ otoka krka kao ovogodišnji finalist pozvana je na godišnje okupljanje ECTN Awards 2019 koji će se održati od 24.-26. listopada 2019. u Granadi (Španjolska) , a svečani prijem biti će održan u Museo Memoria de Andalusia , Granada.

Iz Hrvatske finalisti su još u kategoriji Nematerijalne kulturne baštine , Rovinjski eco muzej Batana, te u kategoriji vinskih gastro destinacija Motovun.