Poziv na pješačku turu "Putevima Frankopana do kaštela Gradec"

Novosti


Poziv na pješačku turu "Putevima Frankopana do kaštela Gradec"

13.05.2019

Sa svrhom upoznavanja šire javnosti o povijesti plemićke obitelji Frankopan, kao i projekta „Kulturno-turistička rute Putovima Frankopana”, u subotu, 18. svibnja 2019. godine, organiziran je program "Putovima Frankopana do kaštela Gradec ". Program je organiziran kao pješačka tura od mjesta Risika do kaštela Gradec, gdje će na edukativnom pikniku sudionici imati priliku upoznati se s projektom, povijesnim crticama i zanimljivostima vezanim uz Frankopane.

Cilj ovog rekreativno-edukativnog programa jest kroz zanimljivo predavanje upoznati lokalnu zajednicu plemićkom obitelji Frankopan te s njihovim doprinosom razvoju otoka Krka. Kroz međusobno povezivanje u smislu spoznaje vrijednosti ove kulturno-povijesne baštine ovaj program služi i kao prilika svim polaznicima za druženje, rekreaciju i stvaranje kolektivnog interesa po pitanju budućeg očuvanja frankopanskog nasljeđa.

Navedeni program dio je projekta “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana” koju provodi Primorsko - goranska županija u suradnji s 12 partnera te je za sve sudionike besplatan.

Više informacija na sljedećem linku https://web.facebook.com/events/462308621243247/