PROLJEĆE NA OTOKU KRKU

Novosti


PROLJEĆE NA OTOKU KRKU

21.03.2018

 

Zima nas na otoku Krku polako napušta i s dužim danima i proljetnim suncem vidimo kako se priroda budi i osvaja nas svim čulima i bojama i mirisima i slatkastim okusima proljetnih delicija. Počinjemo razmišljati o putovanjima Maštamo o zanimljivim mjestima, koja će nas kao i proljeće probuditi i dati novu snagu .

Uskrs je vrijeme novog početka još jedne turističke godine.
Nakon uspješne 2017. godine , u novu sezonu krećemo s optimizmom i očekivanjima boljim od prošlogodišnjih

U proteklim pripremnim mjesecima na otoku Krku intenzivno se radilo ( i još se uvijek radi) , te se investicije gospodarstva (bez JLS) kreću   u iznosima  od cca 300 mil kn (više od 40 mil €), a ulaže se u
u sve smještajne objekte, obiteljski smještaj, kampove, hotele,  a  radi se  i na unapređenju infrastrukture u što su uključene sve jedinice lokalne samouprave  a sve u cilju podizanja kvalitete , standarda ponude  i usluga

Do kraja ožujka  svoja vrata otvaraju gotovo svi otočni  hoteli ( u Njivicama Hotel Miramare, u Malinskoj Hotel Malin, Hotel Pinia, Villa Rova, Mare&Mons, Villa Margaret, u gradu Krku Valamar Koralj Hotel, Hotel Dražica, Hotel Marina, Boutique Hotel Placa , u Puntu Hotel Kanajt, Falkenstainer Park Hotel, u Baški Heritage Hotel Forza, u Vrbniku Vinotel Gospoja

Otvaraju se kampovi  Krk Premium Camping Resort, , Camping Bor i Kamp Odmorište Krk i Felix,  kampiralište Mali u Baški , te kamp u OPG-u „Holiday homes“ u Puntu
Očekuje se u razdoblju 29.03.-01.04.  na otoku Krku  oko 2.500 gostiju  i 11.000-  noćenja, a što će ovisiti i o vremenskim prilikama posebice se to odnosi na obiteljski smještaj  

Turističke zajednice  pripremile su  raznovrstan i bogat program dobrodošlice , Uskrsnog doručka i prigodne koncerte  u svim destinacijama i spremno će dočekati prve posjetitelje i goste
Za Uskrs najavljujemo i početak  Gastro programa  KRK FOOD FEST koji će protezati kroz travanj i svibanj  
 KRK FOOD FEST   krovni je brend pod kojim turističke zajednice otoka Krka u suradnji sa ugostiteljima (30-tak ugostitelja)  predstavljaju ovog proljeća autentično iskustvo  gastronomske ponude osiguravajući tako posjetiteljima neponovljivo  gastronomsko iskustvo.

Travanjska priča KRK FOOD FEST  započinje sa gastro ponudom na  temu šurlica i šparoga , a naravno slijedi i nastavak i u svibnju upotpunjeno  novom gastro pričom  i aktivnim odmorom bike & hike programa  koja će se održavati gotovo u svim destinacijama otoka Krka
U program KRK FOOD FEST   uključeni su slijedeći ugostitelji:

MALINSKA
hotel Malin, Restoran Mulino
Konoba Nino
Konoba Intrada
Konoba Feral
Konoba Bracera

KRK
Volsonis
Marina Hotel/Restaurants
Restoran Veja's
Restoran Torkul
Bistro Top
Bistro Politin
Dvori Sv. Jurja

KORNIĆ

Konoba Marea

GLAVOTOK
Trattoria Glavotok

VRH
Kuća krčkog pršuta

MILOHNIĆI
Konoba Pud Brest

PUNAT
Konoba Ribice
Restoran Bocoon
Restoran Marina

BAŠKA
Restoran Cicibela
Heritage Hotel Forza
Restoran Funtana , Valamar Rivijera
Bistro Franica
Konoba Mošuna


VRBNIK
Pečenjara Ulika Grill
Konoba Žlahtina
Vinotel Gospoja
Konoba Luce
Konoba Placa
Restoran Nada

DOBRINJ
Restoran Slamni
Restoran Žal

ŠILO
Restoran Neptun

 

Od značajnijih outdoor i ostalih programa u nastavku u travnju ističemo:

Omišalj /Njivice /Malinska 13.-15.04. KRK in MOtion Outdoor Weekend- trodnevna biciklistička , trkačka, pješačka tura, te bogata gastro i zabavna ponuda

Baška , 4ISLANDS 11.04., etapna brdsko biciklistička utrka koja će uz otok Krk obuhvatiti još i otoke Rab, Cres i Lošinj (traje do 14.04,), a upravo prva etapa kreće iz Baške

Sajmove cvijeća u Puntu- Protuleće va Puntu 07.04. i Baški BAŠKA ROŽICA 20.-22.04.2018.
Sa ponudom cvjetnih sadnica i mnoštvo radionica i kulturno-glazbenih nastupa