Radionica izrade uporabnih i umjetničkih predmeta recikliranjem plastike

Kalendar događanja


20.10.2018 - 21.10.2018

Grad Krk, Velika vijećnica Grada Krka

GRATIS

Kliknite za detaljni prikaz lokacije.

Radionica izrade uporabnih i umjetničkih predmeta recikliranjem plastike

Grad Krk: 20. i 21. listopada 2018.
Radionica izrade uporabnih i umjetničkih predmeta recikliranjem plastike
Mala vijećnica Grada Krka
Voditeljica radionice: Tanja Blašković
Organizatori: Udruga Kreativni Krk i Kreativni kolektiv Kombinat

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s Udrugom Kreativni Krk, 20. i 21. listopada 2018. godine, organizira vikend radionicu za mlade (od 15 do 30 godina) na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica.
Radionica će se održati u Malenoj gradskoj vijećnici (trg bana Josipa Jelačića 2), a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica.
Osviještenost prema ekološkim problemima te želja za istraživanjem i kreiranjem novih likovnih tehnika, mladu umjetnicu doveli su do stvaranja jedinstvenih umjetničkih oblika na način da spaja plastične vrećice. Ovu tehniku umjetnica primjenjuje i u proizvodnji predmeta i ukrasa koje je brendirala pod nazivom Imagine Plastic.
Tijekom dvodnevne krčke radionice zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikli te autoportreta. Cilj ove radionice je, također, edukacija polaznika o recikliranju i reduciranju uporabe plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača okoliša.
Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri kojeg provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponude besplatni programi poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to je Udruga Kreativni Krk koja djeluje na području grada i otoka Krka organizirajući raznovrsne programe i manifestacije, poput festivala Prvomajski inkubator, ljetnih koncerata Tramonto ili krčkog Adventa na placi. Projekt Novi centri ostvaruje se uz potporu Primorsko-goranske Županije.
Radionica traje dva dana te ima ograničen broj polaznika, a svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do četvrtka, 18. listopada, i to isključivo mailom na: kombinat@kombinat.hr.

Velika vijećnica Grada Krka


2015°C - 20°C

Grad Krk

Grad Krk

Dobrinj

Dobrinj

Omišalj

Omišalj

Njivice

Njivice

Malinska

Malinska

Klimno

Klimno

Šilo

Šilo

Vrbnik

Vrbnik

Punat

Punat

Baška

Baška

Obiteljski smještaj

na otoku Krku

Pronađite smještaj za vaš savršen odmor!

TRAŽI