Prijatelji mora 2018: "Kao nekad"

Kalendar događanja


01.06.2018 - 15.06.2018

Baška, Baška, Ulica Palada

GRATIS

Kliknite za detaljni prikaz lokacije.

Prijatelji mora 2018: "Kao nekad"

O PROJEKTU „PRIJATELJI MORA „

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko - turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća, te 50-ih i 60 tih, deveta godina donosi svojevrsni omaž zlatnom dobu fine art fotografije ali s motivima današnjeg Jadrana.

IZLOŽBA 2018. - „PRIJATELJI MORA : KAO NEKAD”

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2018. godine na 60 velikih formata predstavlja niz crno - bijelih zapisa nastalih na hrvatskom Jadranu posljednjih godina.
Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da nas uz ritam mirnog i pitomog okruženja vrate u emotivni balans.
Geometrijska se čistoća kompozicije vrlo često duguje zlatnom rezu, odnosno klasičnom odnosu prema objektu fotografiranja. Humanizam izloženih fotografija utemeljen je na nostalgiji za vremenima u kojima su ljudi ovisili jedni o drugima, bili emocionalno usklađeni i povezani. U brzotrčećem digitalnom dobu u kojem živimo ova je vizualna šetnja samo još jedan poziv gledatelju s jasnom porukom : „Uspori humano“
Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“, a izlažu: Stanko Abadžić, Max Juhasz, dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić.

 

ULAZ SLOBODAN

Baška, Ulica Palada


2822°C - 28°C

Grad Krk

Grad Krk

Dobrinj

Dobrinj

Omišalj

Omišalj

Njivice

Njivice

Malinska

Malinska

Klimno

Klimno

Šilo

Šilo

Vrbnik

Vrbnik

Punat

Punat

Baška

Baška