Krk Food Fest - Okusi proljeća

Kalendar događanja


19.04.2019 - 31.05.2019

Grad Krk

GRATIS

Krk Food Fest - Okusi proljeća

KRK FOOD FESTA: Okusi proljeća 

19. 04. – 31. 05.2019., Grad Krk

Krk Food Fest: Okusi proljeća, naziv je manifestacije koja se od 19. travanja do 31. svibnja 2019. održava u 20-ak restorana otoka Krka. Prilika je to za uživanje svim čulima u prekrasnim krčkim vizurama i okusima.
Hladna žlahtina i topla janjetina, škampi i ribe s pogledom na more, sirevi iz mlijeka krčkih ovaca koji imaju okus kadulje, smilja i drugih zdravih i mirisnih trava, krčki pršut, maslinova ulja, ekološko krčko povrće i samoniklo jestivo bilje magneti su koji tijekom proljeća privlače na otok Krk svojim okusima.
Restorani su ponudu prilagođavaju namirnicama koje su tada na otoku Krku najukusnije te pripremaju brojne delicije sa šparogama, mladom janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.
U Kući krčkog pršuta Žužić možete kupiti krčke suhomesnate proizvode te uživati u Pašteti od pršuta i mladog sira, Krhu s pršutom, Maneštri s pršutom i proljetnim krčkim povrćem te Šurlicama s krčkim pršutom i divljim šparogama.
U konobi Pod prevolt u Milohnićima, u ponudi je Janjetina lešo s povrćem te na gulaš, pod pekom i na žaru, Fritaja i šurlice sa šparogama, Juha od koprive, Brudet od sušene hobotnice i Palačinke sa skutom i medom.
U Glavotoku možete birati između 15-ak jela s okusima proljeća, a među njima su Pašteta od janjeće jetrice, Janjeća ragu juha, Janjeći gulaš s domaćim njokima, File oslića sa šparogama, Presnac…
U Volsonisu, u gradu Krku, uz brojne proljetne delicije nude  i Primorsku maneštru od koprive, Sarmice od domaće janjetine u listu vinove loze (tijekom svibnja), Domaće šurlice sa žvacetom od janjetine te Janjeći pršut. Konoba Šime nudi Šurlice sa šparogama i pršutom. Restoran Marina od okusa proljeća nudi: Krem juhu od šparoga, Tagliatu od bifteka s brusketom od šparoga i pestom od šparoga, Svinjski lungić na rižotu od šparoga, Pečenu janjetina (uz prethodnu najavu najmanje 4 osobe) i Bodulski pijat - file plemenite ribe u umaku od žlahtine uz tostiranu palentu i rigu. Konoba Galija nudi Šurlice sa škampima i šparogama te Raviole punjene jadranskim kozicama i crnim tartufom.
Okusni razlozi za dolazak na Krk su brojni, a kako je trenutačno za manifestaciju prijavljeno preko 100 različitih jela, predlažemo da pogledate i stranice na kojima se nudi smještaj.
Organizatori manifestacije su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice u suradnji s Gastronautima.

 

 

Link na stranicu eventa: https:www.tz-krk.hr/hr/arhiva/42-otocka-zbivanja/685-od-okusa-do-okusa-bicikliranje-otokom-krkom


Grad Krk

Grad Krk

Dobrinj

Dobrinj

Omišalj

Omišalj

Njivice

Njivice

Malinska

Malinska

Klimno

Klimno

Šilo

Šilo

Vrbnik

Vrbnik

Punat

Punat

Baška

Baška

Obiteljski smještaj

na otoku Krku

Pronađite smještaj za vaš savršen odmor!

TRAŽI