CURICUM VITAE - POVIJEST GRADA KRKA

Kalendar događanja


12.07.2019 - 14.07.2019

18:00 - 23:00

Grad Krk

GRATIS

CURICUM VITAE - POVIJEST GRADA KRKA

Grad Krk, 12. - 14. 07.2019. 

“Curicum Vitae: Povijest grada Krka” trodnevna je manifestacija s raznovrsnim bogatim programom kroz koji će biti predstavljena povijest grada Krka kroz 2500 godina postojanja lokalnom stanovništvu i stranim posjetiteljima.

Manifestacija će kroz serije popularno-znanstvenih predavanja o povijesti i arheologiji grada i otoka Krka kroz sva razdoblja, igre i radionice za djecu, izložbu fotografija, razne radionice eksperimentalne arheologije te nastupe, posjetiteljima dočarati prošlost rada Krka i njegovih stanovnika.  Manifestacija je podijeljena na tri dana kroz koja će se kronološkim redom, od prikaza života u prapovijesti do prikaza života u srednjem vijeku, odvijati tematski program ukrašen u duhu pojedinog razdoblja prošlosti. Izvođači projekta (uglavnom studenti arheologije i srodnih znanosti) biti će konstantno na raspolaganju stranim i domaćim posjetiteljima jer je cilj kroz interakciju s mladim “stručnjacima” i budućim znanstvenicima upoznati posjetitelje s važnosti arheologije i baštine te s povijesti grada i otoka Krka.

U Frankopanskom Kaštelu i na trgu Kamplin će se odvijati igre i radionice za djecu, radionice eksperimentalne arheologije i demonstracije starih zanata, popularno-znanstvena predavanja, nastupi, a moći će se kušati i kuhinja prema prapovijesnim i povijesnim receptima. Uz program će se održati i izložba fotografija “Fotografski CV: Baština mora i gora” gdje će se izložiti radovi sedam odabranih autora koji prikazuju prirodnu i kulturnu baštinu Primorsko-goranske županije.

Cilj radionica je uključiti djecu i mlade u promoviranje arheologije kao znanosti, njegovanje kulturne baštine i popularizacija znanosti, a cilj samoga projekta je kroz neformalnu edukaciju, interakciju, igre, demonstracije i radionice upoznati posjetitelje s bogatom poviješću grada i otoka Krka te ukazati na važnost arheologije i kulturne baštine u svakodnevnom životu.

Manifestacija se zatvara u nedjelju 14.7. s nastupima KUD Poljice i don Demižon i Eggo3Pizze.

Trajanje manifestacije:

Od petka 12. do nedjelje 14. srpnja 2019. godine svakodnevno od 18:00 do 23:00h.

Više informacija na: bit.ly/2S4yD8w 

Pokrovitelji:

Grad Krk, Turistička zajednica grada Krka i GP Krk

Organizatori:

Udruga Centar za znanstveno-istraživački rad i popularizaciju arheologije ZipArh, Udruga Kreativni Krk i Eko udruga Vilino Polje iz Mostara

 

Link na stranicu eventa: https:www.tz-krk.hr/hr/arhiva/41-gradska-zbivanja/698-curicum-vitae-povijest-grada-krka


Grad Krk

Grad Krk

Dobrinj

Dobrinj

Omišalj

Omišalj

Njivice

Njivice

Malinska

Malinska

Klimno

Klimno

Šilo

Šilo

Vrbnik

Vrbnik

Punat

Punat

Baška

Baška

Obiteljski smještaj

na otoku Krku

Pronađite smještaj za vaš savršen odmor!

TRAŽI